Over ons

Welkom bij Moois uit Zweden ! 

Moois uit Zweden verkoopt leuke en bijzondere producten uit Zweden en de overige Scandinavische landen.

Of het nu gaat om heerlijk warme wollen dekens & plaids, hip & retro serviesgoed, vogelhuisjes, vaatdoekjes of Leksands knäckebröd; alle producten hebben één ding gemeen, ze komen allemaal uit Scandinavië.

Wij houden van én zijn Moois uit Zweden


Al meer dan 20 jaar zijn wij echte Zwedengangers. Het begon met een voorzichtige poging om eens naar het noorden te gaan i.p.v. het "standaard" zuiden. Het vooroordeel dat het in het noorden kouder en natter is dan in Nederland werd direct teniet Hart voor Zwedengedaan. Die zomer werd één van de warmste zomers ooit!

Bovendien heeft Zweden grote voordelen t.o.v. (vakanties naar) het zuiden. Zweden is een enorm land met een uitgebreid wegennet. Het is een verademing om er te mogen rijden. Het landschap is erg verschillend en gevarieerd, het lieflijke zuiden staat in schril contrast met het ruigere midden-westen of het kalere noorden. De natuur in Zweden is nog veelal ongerept en als het een beetje meezit kun je zomaar oog in oog met een eland staan!

Zweden is een land met eeuwenoude tradities die nog steeds springlevend zijn, maar Zweden is ook een heel modern land, met een groot aantal (industrial) designers.
De Zweden zelf zijn in eerste instantie wat terughoudend, maar als je daar doorheen prikt zijn ze reuze vriendelijk. De Zweedse taal zit wat anders in elkaar dan het nederlands, met name de uitspraak van de verschillende klanken en klemtonen.  Maar als je een beetje zweeds kunt praten vinden ze dat geweldig!

De meeste mensen kennen Zweden natuurlijk van Pippi Langkous en Niels Holgersson, Ikea en de vele meren. Maar Zweden heeft véél meer te bieden, zowel voor de avontuurlijke als de luxe vakantieganger.

Kortom er is genoeg om van Zweden te houden! Sverige vi älskar dig!

Harry, Yvonne, Wout, Sascha

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies